Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý blog. :-)

I když mi není jasné (a je to trochu off topic) - když už tedy tiskneme peníze, aby se ta dluhová pyramida nezřítila - proč jsme je nemohli natisknout před vytvořením toho dluhu a prostě je "utratit" do ekonomiky...

0 0
možnosti
Foto

Je na čase začít uplatňovat poznatky Rakouské školy ekonomie. Doporučuji k nastudování Dynamická teorie efektivnosti, autor Huerta de Soto.

0 0
možnosti
Foto

Jakmile se zadlužuje jeden stát, tak se musí zadlužovat i všechny ostatní, aby ten první nezískal komparativní výhodu. Představte si situaci, kdy všechny ty státy jsou ve válce, a ten první by za ten dluh nakoupil válečný materiál. A díky tomu by v té válce začal vyhrávat. A nebo by v době míru budoval kvalitnější infrastrukturu, spokojenější důchodce. Atd.

Jediným řešením je uzavřít mezinárodní dohodu o nepřípustnosti vytváření deficitů.

0 0
možnosti
Foto

Chybná úvaha. Příklad: Pan Kohn si půjčí 1000 USD od pana Roubíčka. Čili má dluh 1000 USD. Pan Roubíček si půjčí 1000 USD od pan Kohna. Má tedy dluh 1000 USD. Celkový dluh činí tedy 2000 USD.

A ve skutečnosti - a v tom je ten vtip - nikdo nikomu nedluží.

Krátkodobě jde jen o lehké přelévání z jedné kapsy do druhé. Ale podle zákona o zachování hmoty se nemůže nic ztratit. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 2
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 403x
Jsem student kvantitativních metod v ekonomii. Zajímám se o ekonomickou teorii a hospodářské dění, které je třeba podrobit kritickému zhodnocení. Mám rád psy, ovšem hlavně plemena větších rozměrů, neboť menší psi nejsou psi, ale povětšinou jenom malí hajzlíci. Mojí nejoblíbenější vůní je vůně vzduchu vyprahlého letního dne v době, kdy spadne prvních pár kapek přicházejícího deště. Dotu 2 považuju za lepší než lolko.

Seznam rubrik